Среща на УС на БУЛТИШ и БУЛТИШАД

Съвместни срещи на „Бултиш – Дружество на български и турски бизнесмени“ и БТТИК в Пловдив

 

Управителните съвети на Българско-турската търговско-индустриална камара /“Бултишад“/ и на Сружение – „Бултиш -дружество на българските и турски бизнесмени“ проведоха съвместни срещи в края на миналата седмица в Пловдив.

На работна закуска в „Сити хотел Пловдив“, двете организации разказаха за основните направления в своята дейност и обсъдиха възможностите за съвместна работа. Председателите на двете неправителствени организации Фикрет Индже и Донка Колева изразиха задоволството си от провеждането на съвместната среща и акцентираха на направленията, където може да се работи заедно. На срещата присъства и търговския аташе на Турция в Пловдив Али Ердем.

В състоялите се обсъждания членовете на двата ръководни органа направиха също конкретни предложения за съвместна дейност.

Ден преди това на тържествена вечеря, дадена от любезните домакини от Бултиш, се състоя мила церемония по повод приключване на мандата на генералния консул на Република Турция Хюсеин Ергани. На турския дипломат бяха връчени възпоменателни адреси и почетни плакети на двете организации в израз на уважението и признателността им за работата на Хюсеин Ергани през последните 4 години.

УС на БТТИК изказа дълбоката си благодарност на Бултиш за поканата и любезното домакинство и изразява увереността си, че тези работни срещи ще бъдат редовни в бъдеще.

Log in

create an account